Mensen met lage rugklachten bewegen hun romp minder precies dan mensen zonder rugpijn. Dit komt onder andere doordat zij bewegingen slechter aanvoelen. Dat blijkt uit het promotieonderzoek ‘Trunc control in low back pain’ van N. Willigenburg (september 2012).  

Back to Basic
Jazeker, uw rug kan leren! Uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt dat met name spieren in onze rug goed kunnen leren. Als je ze maar de juiste informatie geeft. 
Mede op basis van deze wetenschappelijke inzichten heeft Fysioplus haar bestaande programma doorontwikkeld tot het ‘Back to Basic’-programma en bestaat uit vier fasen.

Het besteedt veel aandacht aan het trainen van het juiste bewegingsgevoel in combinatie met krachtverbetering van de diepliggende rugspieren. De hernieuwde informatie die uw rug bij deze behandelingen aan de hersenen doorgeeft en de verbeterde aansturing vanuit je hersenen zorgt ervoor dat uw rug zich een beter bewegingsgedrag aanleert. Uw rug leert zich beter te gedragen. Dit vertaalt zich naar een spectaculaire vermindering van uw rugklachten.

Hoe lang het programma zal duren is van persoon tot persoon verschillend, mede omdat dit ervan afhangt van hoe snel het juiste bewegingsgevoel terug is. Tijdens het programma worden twee afspraken per week gemaakt. De tijdsduur van de afspraken is afhankelijk van de fase van het programma.

Het programma is geschikt voor mensen met (chronische) lage rugklachten die een verminderd bewegingsgevoel hebben.

OriGENE, leven zonder rugpijn

Afbeelding rugpijnMaar liefst 80% van de bevolking heeft rugklachten. Door pijn en beperkingen worden veel mensen in hun dagelijks functioneren belemmerd. Fysioplus biedt sinds enkele jaren het bijzonder krachtige en effectieve OriGENE concept aan. De effecten van de korte behandelsessies zijn opzienbarend.

Wilt u ook van uw rugklachten af?
Maak dan nu een afspraak voor een intake met gratis rugscan

De voordelen op een rij:

  • Snelle afname van pijn en beperkingen
  • Succes bij 80-90% van de patiënten die voorheen bij geen enkele therapie baat hadden
  • Grote verbetering in functie, kracht, beweeglijkheid en uithoudingsvermogen van de rug

Kijk voor meer informatie over het OriGENE concept op www.lagerugklachten.nl.

De Flexchair bij lage rugklachten

De Flexchair is een meet- en trainingsinstrument voor de lage rug en het bekkengebied, ontwikkeld om de conditie van de rug te meten en rugklachten te voorkomen of te genezen.

Hoe werkt de Flexchair?

De Flexchair is een geavanceerde kruk met een speciaal kantelmechanisme en ingebouwde sensor. De sensor is gekoppeld aan een softwarepakket en een beeldscherm. Dankzij deze visuele terugkoppeling kan snel vooruitgang worden geboekt.

Het meetsysteem van de Flexchair brengt een eventuele disbalans van stabiliserende spieren van de lage rug en het bekkengebied in beeld. Op basis van deze gegevens kan eenvoudig een persoonlijk oefentraject worden samengesteld. Zodoende kunnen problemen in coördinatie en balans bij de kern worden aangepakt.
 
Meer informatie over de Flexchair vindt u op www.flexchair.nl

Fysiotherapeuten